Notice: Trying to access array offset on value of type int in /home/customer/www/hornerundkirke.dk/public_html/templates/yoo_master2/warp/src/Warp/Config/Repository.php on line 243
Covid 19 retningslinjer i Folkekirken | Horne Rundkirke
Covid 19 retningslinjer i Folkekirken

Covid 19 retningslinjer i Folkekirken


Krav om mundbind i folkekirken

Kirkeministeriet har opdateret retningslinjerne for en ansvarlig håndtering af corona/COVID-19-tiltag i folkekirken, samt FAQ'en med spørgsmål og svar til folkekirkens personale vedrørende kravet om brug af mundbind

Kravet om brug af mundbind eller visir på en række offentlige steder træder i kraft torsdag 29. oktober 2020 - også i folkekirken. 

Overordnet står der i Kirkeministeriets FAQ om brug af mundbind i folkekirkens lokaler:

Ansatte, frivillige, deltagere og besøgende på 12 år og derover skal overholde de gældende krav om brug af mundbind, når de befinder sig i lokaler med offentlig adgang, hvor folkekirken og andre trossamfund gennemfører aktiviteter, jf. Bekendtgørelse om krav om brug af mundbind m.v. på serveringssteder, i detailhandlen, kultur- og kirkeinstitutioner, idræts- og foreningsfaciliteter og på uddannelsesinstitutioner i forbindelse med covid-19.

Det betyder, at ansatte, frivillige, deltagere og besøgende skal have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir, når de går ind og ud af lokalet, samt når de bevæger sig rundt i lokalet.

Kravet omfatter derimod ikke deltagere og besøgende, der sidder ned/knæler under aktiviteten. 

Kravet omfatter ikke deltagere, der som led i en ceremoniel aktivitet fx en kirkelig/religiøs handling, kortvarigt rejser sig op, for derefter at sætte sig ned igen på samme plads.

Kravet omfatter heller ikke forkyndere og medvirkende under udøvelse af ceremonier samt foredragsholdere og andre optrædende under menighedsaktiviteter.

Du kan læse mere om kravet om mundbind i forbindelse med aktiviteter i folkekirken og i forbindelse med menighedsrådsmøder, besøg i kirke/på kirkekontoret, når koret øver og lignende her:

Læs mere i Kirkeministeriets FAQ i afsnit Q34 -Q40.

Læs mere i Kirkeministeriets retningslinjer for en ansvarlig håndtering af corona/COVID-19-tiltag i folkekirken og andre trossamfund. 

Læs vejledninger


På gensyn.

Hanne Wolfsberg

Tlf. 40 35 83 87
hannewolfsberg@gmail.com