Hornelabyrinten

Hornelabyrinten er anlagt af kirkens gravere, Bjarne Grønbæk og Linda Krogh

Sammen har de planlagt den, og Linda har gravet græstørv op og fyldt stenmel i.

Hornelabyrinten blev indviet pinsen 2017 ved en udendørs gudstjeneste. Fra idé til virkelighed gik der 8 år. Ideen fik vi af en kvinde, der kom i kirken.

Hornelabyrinten er en direkte kopi af labyrinten i katedralen i Chartres, 13 m i diameter.

Denne gamle kristne form for pilgrimsvandring

finder vi igen kan gives som indbydelse til mennesker med behov for stilhed og fordybelse.

Og vi har gjort den erfaring, at mange af kirkens gæster tager imod indbydelsen, og en del af sognets beboere tager deres gæster med en tur på kirkegården til en pilgrimsvandring.

I sommeren 18 har vi i juli og august kl. 19 indbudt til samtaler i små grupper gående rundt på kirkegården efterfulgt af vandring i labyrinten. At gå med en anden, måske en ganske fremmed, og fordybe sig i et spørgsmål om at være menneske uden at lade sig forstyrre af omverdenens lyde, er ikke så tosset endda. Kirken og kirkegården giver, føles det næsten, sin velsignelse til, at der bruges uvante ord.

At vi ydermere blev begunstiget af, at kirkeklokkerne under pilgrimsvandringen i labyrinten ringede den skinnende sol ned, gav arrangementerne et skær af perfekt tilrettelæggelse, som tilrettelæggerne i hvert fald ingen bevidst andel havde i.

I kirken står en folder – som du også kan finde her – om Hornelabyrinten, som man er velkommen til at tage med hjem. Hent folder